сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Слаб имунитет

Слаб имунитет

Имунната система се състои от лимфоцити и антитела. Тя работи кооперативно с други части от организма, като : щитовидните жлези, далака, костния мозък и други. Смята се, че изпълнява една от най-сложните и основни функции в тялото на човек. Тя е едно невероятно нещо, което ни пази от бактерии и вируси. Бори инфекциите и образува антитела. Запомня вирусите, които е преборила, за да може другия път да е подготвена – може да обощим, че е като високо ефективна армия готова да пребори „лошите“, когато атакуват. Но понякога се нуждае от малко помощ под формата на правилна суплементация в случаите, когато не можем да си набавим нужните витамини и минерали чрез ежедневната диета.

Всичко, от настинка до ракови заболявания, първо трябва да премине имунната защита на човек, преди да порази тялото. Щом категоризира бактерията или вируса като нападател, имунната система се задейства с цел да го унищожи преди да нанесе някакви щети. Сами разбирате, че когато нивото й е ниско тя е слаба и рискът от болести се увеличава.Симптоми
 Симптомите включват чести настинки, главоболия, хронични инфекции и подути лимфни възли. Често игнорираме подобни „малки“ болежки, които могат да бъдат прекурсори на сериозни заболявания. Друг момент, когато наблюдаваме отслабване на имунната система е след периодични болести, които всякаш не отминават.

Когато тя е слаба означва, че не работи на 100%, което е предпоставка за допускане на опасни вещества да се промънкнат и заразят цялото тяло, причинявайки болки, подувания, зачервявания, конгестия и други чести заболявания. С времето те могат да доведат до сериозни проблеми. Ще ви дадем пример - някои ракови заболявания, като левкeмията са породени от инфекция на самата имунна система.Фактори за отслабването и !
Има много фактори, които да спомогнат намаляването на цялостния ви имунитет. Някои от тях са сериозни състояния, трудни или невъзможни за лечение. Такива са болести като СПИН, Лупус или възпаления на червата.
 
Много други болести атакуват имунната система и правят тялото уязвимо към „леки“ често срещани болести, които лесно биха се разразили в по-комплексни и трудно лечими. В някои случаи опасна е дори самата имунна система. Подтикната от силно заболяване, което я е заразило, тя се обръща и започва да атакува човешкото тяло.
Тези болести са смъртоносни и трябва да се третират от лекари. Решенията, които сме описали долу, са приблизително суплементарни и не заместват чисто медицинските препарати/лекарства. Все пак тласъка, който биха дали на имунната система ще бъде от полза на всеки, който е болен или иска да вземе превантивни мерки. Напомняме, че тези продукти са натурални и естествени.

Като цяло слабият имунитет е продукт на неприемане на правилните хранителни вещества, които стимулират имунната система, и е лесно да го върнете в нормалните му граници, попълвайки възникналите дефицити. Ето ви различни фактори, които могат да свалят имунитета на средностатистическия човек.
Операция или друга медицинска интервенция и третиране могат да отворят вратите в тялото за поток от бактерии, предразполагайки ви към развитие на вторични болести, и инфекции. Точно затова след лечение с антибиотици се прави суплементация с витаминно-минерални суплементи.

Друга причина може да е емоционална травма или стрес. Те поставят имунната система под необикновено напрежение, карайки я да се натоварва излишно, което води до отслабването и.

Диетата, или по-точно неправилната диета е може би най-честия причинител за спад в имунитета на човек. Ако тя е слаба на хранителни вещества и се базира основно на рафинирани и преработени храни, не се чудете къде е проблема и защо не успявате да искарате един студен сезон без настинка.
 
Начини да възтановите имунната система на нужното ниво
Един от най-добрите и лесни начини е да започнете чиста диета и да добавите витаминно-минерален комплекс към храненето си. Една чиста диета сама по себе си може да даде тласък на имунната система и да предотврати редица болести. Просто добавяйки и съответно премахвайки конкретни храни от менюто си, вие осигурявате на тялото нужните му хранителни вещества.

Захарта
Тя кара белите кръвни телца в имунната система да се движат мудно и бавно. Захарта засяга тип клетка наречена неутрофил. Именно тя е тази която се бори с бактерийте поглъщайки ги. Ефективноста и се намалява с около 40% в двата часа след хапване на храна съдържаща захар. Намалявайки захарта в диетата ви, значително ще подобрите цялостното ви здраве. Тъй като има много типове захари, това се отнася най-вече за изкуствените такива. Естествените захари като тези, които откриваме в плодовете могат да бъдат доста полезни, защото идват в комплект с витамини и ценни фибри. Разбира се това важи за една умерена консумация. Ябълка или 1-2 банана след тренировка или около закуска например. Избягвайте рафинираните захари.Протеина
Често разпознаван като незаменима част от диетата на диабетиците, протеина е добър и за всички останали. Храни, богати на протеин, като чистите меса : рибата и домашните птици – биха укрепили имунната ви система. Този елемент е изключително важен за създаването на бели кръвни телца, антитела и други части от телесната имунна система.

Мазнини/Холестерол
Много храни са богати на наситени мазнини и холестерол. Хора, които често страдат от настинки или грип са на диети богати на мазнини. И то не какви да е ! Намалявайки наситените мазнини, игнорирайки тотално транс мазнините и добавяйки повече здравословни мазнини ще свършите чудесна работа.Вода
Тя е съставна част от телата ни и често се пренебрегва. Водата е важна за растежа и поддържането на човешкия живот, но повечето хора не си набавят достатъчно от нея. Прясната, свежа вода промива телата ни от вредните токсини. Пиейки повечко вода на ден от сорта на 10-12 чаши от 250мл би довело до забележим ефект.Билки и естествени лекове
 
Астрагалус
Китайската култура често се свързва с широко познание върху билките и медицината. Астрагалуса е растение с много употреби. Корена се суши и се използва за лечение на отпадналост или профилактика в зимния сезон. Освен че стимулира производството на бели кръвни телца, растението помага при производството на конкретна съставка наречена интерферон – тя се произвежда естествено в организма и целта и е само една – да бори вирусите.

Зелен Чай
Зеленият чай е добре известен заради здравословното си действие върху телата ни. Отново въведен и широко разпространен в Китай. Той често се свързва с Азиатските култури и в последните години набра популярност в Западния свят. Зеленият чай се прави от листатa на „Camellia sinensis”, които съдържат химично вещество наречено полифенол. Полифенола сканира тялото за свободни радикали, които биха нанесли вреди на имунната система, а и не само.

Ехинацея
Ехинацеята се среща естествено в различни части от Северна Америка, където ландшафта е отворен с перфектен баланс между суша и влага. Често се характеризира с светли, плътни цветове, които разцъфтяват през лятото. Това растение помага на лимфната система и стимулира  белите кръвни телца – и двете са жизнено важни за функционирането на имунната система. Може да си я набавите под формата на капсули с концентриран екстракт от билката.Витамините от B групата
Те са един отличен комплекс за повишаване телесната защитна система; помагат да се произвежат повече червени кръвни телца, които пътуват из тялото пренасяйки кислород и помагат за лечението на инфекции. B витамините са чудесен суплемент и се предлагат под различни суплементарни форми: капсули или таблети. Капсулите са по-ефективния вариянт, защото се разпадат едва в тънките черва, където се абсорбират всички витамини и минерали от в тялото.

Цинк
Това е минерал жизненоважен за силен имунитет. Той отново спомага за стимулирането и производството на бели кръвни телца. Приеман по-време на настинка или грип той би съкратил времето за възстановяване.

Пробиотиците са други често срещани на пазара продукти, за които се знае, че стимулират имунната система до желаното ниво. Те са чиста превантивна мярка в студените сезони. Лактобацилите в тези продукти предпазват тялото ни от вредните микроорганизми и бактерии. Те са изключително силен детоксициращ агент, който намалява излишното натоварване върху черния дроб. Млечните пробиотици от този вид помагат за разграждането на лактозата, като по този начин понижават риска от поява на газове и крампи, както и подуване. Ацидофилус (Acidophilus) е идеален за поддържането на здравословна перисталтика и здрава имунна система и е особено подходящ за подрастващи и възрастни.

Не споменахме и най-семплия и същевремнно работещ суплемент, а именно витамин C. Повече информация за този уникален водорастворим витамин може да прочетете тук.

Екстракт от гроздово семе
Чистият концентриран екстракт от гроздовите семки е потентен суплемент, който ще предотврати или помогне в борбата с болестта. Съдържа високи дози от витамин E (един от основните антиоксидантни витамини), флавоноиди, линолова киселина и танини. Като ограничава липидната оксидация, фенолите от гроздовото семе намалят риска от сърдечни болести предотвратявайки съсирването на кръвта и намаляйки възпаленията. Освен, че бори враждебните към тялото ни бактерии, суплемента помага и за почистването на дебелото черво за да може телесната детоксицираща система да работи още по-ефективно.

Коластра
Коластрата съдържа антитела, които предпазват новородените от болести. Тя представлява първото мляко произведено от млечните жлези при бозайниците в късна бременнност. Изключително богат източник на протеин без съдържание на мазнини. Факт, е че преди да се разработят антибиотиците коластрата е била основния източник на имуноглубини за борба с инфекцийте. С навлизането на антибиотиците, интереса към нея постепенно спада, но след като се появиха толкова много резистентности към типове стандартни антибиотици, интереса към нея отново набра сила. Някои атлети я използват за да подобрят представянето си, да редуцират времето за възстановяване и подсилят имунитета си по време на периоди, в които пазят специални и не толкова здравословни режими преди да излязат на подиума. Коластрата е богата на IGF-1. Антиоксидантните компоненти в коластрата са лактоферина и хомопексина.

Котешки нокът
Наричан още Una de Gato, това растение е едно вълнуващо откритие от дъждовните гори на Перу. Мощен антиоксидант и силен противовъзпалителен агент. От там идват качествата му да засилва имунната система и да го сложим в тази листа. Помага при артрит и притежава антиканцерогенни свойства. Има уникалното свойство да превръща част от приетите наситени мазнини в ненаситени. Прочиства чревния тракт и повишава производството на бели кръвни телца.Има много други билки, витамини и съвети за това как да подсилите имунната си система. Не забравяйте, че за да е налице слабият имунитет, трябва да има някаква причина. Откриете ли я, лесно ще я преборите с суплементация, подобряване на хранителния режим и почивка.

Желаем ви здраве и сила!

СИЛА БГ Тийм
Топ продукти за повишаване на имунитета
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2012-02-18 | 17:46:07
NIKI 07
Първо се извинявам за използването на едър шрифт в моята публикация-не е съзнателно!!!!!!!!! Благодаря искрено на мнението както на сила.бг така и на gdinko. Продуктите на natures way не сме използвали,но съм добре запознат с тях а и за щастие ги има в аптечната мрежа! Разгледах продукта и ще го закупя но от аптека! Ако беше за мен шях с удоволствие да си го поръчам от сайта на сила,който е невероятен.Но все пак за четиригодишен човек не бих рискувал с покупка онлайн. Храненето на сина ми е добре балансирано а за спорт-още напролет ще го запиша! За щастие живея точно над тенис корта и инструктора е готов да го ''потренира"! Още един път благодарности за компетентното мнение! Независимо ,че работя във фармацевтична фирма,която за жалост не предлага препаратите които коментираме,човек винаги има какво да научи от специалисти в сферата на хр.добавки като Вас!
2012-02-16 | 17:26:43
Сила БГ
NIKI 07 - Преустановете приема на витаминно-минералният комплекс за деца, като добавите и Elderberry http://www.silabg.com/bg/8391-NATURES-WAY-ELDERBERRY-575-mg--100-caps-.html. Относно приема се консултирайте с вашият лекър.

Ще цитирам gdinko; Би допринесло в полoжителна гледна точка и спорта. Запишете детето, на някое семпло физическо заниманиеаме.
Не бива да забравяте и храната! Наблегнете на пълноценната и здравословна храна.

Поздрави.
2012-02-16 | 15:12:19
gdinko
@NIKI 07 - Не учтиво да пишете само с големи букви, защото за интернет потребителите това означава, че се карате.

Отностно вашето запитване ми се струва, че приемате добавките като някаква панацея която по магически начин ще изгради имунитет на сина ви и той повече никога няма да боледува. Трябва да разберете че добавките спомагат но не са единствения фактор. Не трябва да пропускате факта, че е необходима, хубава, пълноценна и здравословна храна в необходимите количества.

Обикновенно освен, чрез добавки, за деца и подрастващи се препоръчва спортуване за играждане на физика и психика. Подходящо спортове за тази цел са плуване, кънки на лед, футбол, фехтовка, лека атлетика ии др. Въпреки, че Вашето дете е доста малко може да опитате лека по лека да го запишете на някакъв спорт от начало като забавление, а последствие и като занимание (например плуване в подходящ басейн и треньор и не посред зима, примерно на пролет).

Това е моето мнение. На мен също ми е интересно какво ще препоръчат специалистите от сила.
2012-02-16 | 14:11:02
NIKI 07
ГОЛЕМИЯ МИ СИН Е НА ЧЕТИРИ ГОДИНИ.ОТ ТЕЗИ ТАКА НАРЕЧЕНИ ИМУНОСТИМУЛАТОРИ СМЕ ПРОБВАЛИ В ПЪЛНАТА ИМ„ ГАМА! ОТ КОЛАСТРА,ЕХИНАЦЕЯ,ПРОБИОТИЦИ И ВИТАМИННО-МИНЕРАЛНИ КОМПЛЕКСИ И ПР.! НО ПРОБЛЕМИТЕ С БОЛНОТО МУ ГЪРЛО И ЧЕСТИТЕ НАСТИНКИ НЕ ОТШУМЯВАТ! РАБОТЯ В СФЕРАТА НА ФАРМАЦИЯТА И СЪМ ХИМИК! С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ПРОДУКТА КОЛАКТИВ СЪДЪРЖАЩ ПРЕХВАЛЕНАТА КОЛАСТРА И ПОПУЛЯРНОТО "'АМАЗОНСКО ЧУДО" САМЕНТО-ВСИЧКО ДРУГО КОЕТО ВЗЕМАМ Е ОТ АПТЕЧНАТА МРЕЖА! ВЪПРОСА МИ Е ТАКЪВ-КАКВО "СПЕЦИАЛИСТИТЕ ОТ САЙТА НА СИЛА" ЩЕ МИ ПРЕПОРЪЧАТ ЗА ТОЗИ ЧЕТИРИ ГОДИШЕН ПАЦИЕНТ ОТ ТЕХНИЯ КАТАЛОГ! БОЛЕДУВАМЕ ЧЕСТО И ТО НАЙ ВЕЧЕ ГЪРЛОТО! ЩЕ ВИ БЪДА БЛАГОДАРЕН И ЩЕ РАЗГЛЕДАМ С НАДЕЖДА ВАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ! НО ИМАЙТЕ ВПРЕДВИД ВЪЗРАСТТА НА СИНА МИ! ИСКРЕННО ВИ БЛАГОДАРЯ!
2012-01-30 | 08:55:38
Mnogo Dulgia
Тази коластра, Гала я направи лек за всичко и всеки, единственото което аз мога да добавя е Глутамин по 10 гр. на ден и ставаш бетон, дори настинката стои настрана.
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Важно е също така да не забравяте хидратацията след всяка слънчева баня. Поддържайки кожата хидратирана ще я защитите допълнително от вредните фактори."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com